معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با اشاره به راهبرد توسعه هدفمند و هوشمندانه ايران در تعاملات با مجامع منطقه اي و جهاني در حوزه فناوري اطلاعات گفت: مهمترين جايزه اجلاس جهاني جامعه اطلاعاتي در سال 2012 به ايران تعلق گرفت.
به گزارش مهر، علي حکيم جوادي امروز شنبه در نشست خبري به تشريح اهداف ايران براي حضور در اجلاس جهاني جامعه اطلاعاتي که 24 تا 28 ارديبهشت ماه در ژنو سوئيس برگزار شد، پرداخت و جزئيات دريافت جايزه ايران را که به گفته وي مهمترين جايزه اين اجلاس بود تشريح کرد.
وي با بيان اينکه اجلاس جامعه اطلاعاتي که توسط اتحاديه جهاني مخابرات برگزار مي شود از سال 2005 آغاز شده و يک برنامه 10 ساله براي آن تعريف شده است، ادامه داد: در اجلاس اخير 14 وزير، 16 معاون وزير و مديران ارشد حوزه فناوري اطلاعات کشورهاي مختلف شرکت کرده بودند که يکي از دلايل اعطاي جايزه به ايران اقداماتي بود که سازمان فناوري اطلاعات ايران در زمينه يکپارچه سازي تمام سازمانها در ذيل کميته ملي WSIS انجام داده بود.
حکيم جوادي با بيان اينکه نمايندگان ارشد از وزارت ارشاد، وزارت آموزش و پرورش، صدا و سيما، نمايندگان دانشگاهها، نماينده يونسکو در ايران و نماينده بخش خصوصي و نماينده سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي به رياست رئيس سازمان فناوري اطلاعات ايران و از بخش خصوصي شرکتي که پيمانکار سازمان فناوري اطلاعات ايران بود در اين اجلاس حضور داشتند، تاکيد کرد: دعوت ها براي شرکت در هيات اعزامي به WSIS گزينشي نبود و برخي از انجمن ها با وجود دعوت موفق نشدند در اين اجلاس شرکت کنند.
رئيس هيات ايراني حاضر در اجلاس جهاني 2012 جامعه اطلاعاتي گفت: هيات ايراني در اين اجلاس موضوع تحريم هاي اقتصادي بر ضد ايران و همچنين حاکميت انحصاري بر شبکه اينترنت از سوي ايالات متحده آمريکا را مطرح کرد؛ همچنين ما اعلام کرديم که با استفاده از توان داخلي در حال توسعه فناوري اطلاعات در کشور هستيم، اما تحريم هاي اقتصادي مانع رشد فناوري اطلاعات و دسترسي مردم بر اطلاعات خواهد شد که در اين زمينه "حمدون توره" دبير کل اتحاديه جهاني مخابرات نيز ضمن تاييد موضع هيات ايراني اعلام کرد که تحريم مغاير با رشد و توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات است.
وي با بيان اينکه هيات ايراني در اين اجلاس اعلام کرد که حاکميت اينترنت بايد از انحصار يک کشور يا شرکت خاص در ايالات متحده آمريکا خارج شود، افزود: سالهاست که اين موضوع را مطرح مي کنيم، ولي به نتيجه رسيدن اينگونه مسايل زمان بر است؛ همچنين در اين اجلاس اعلام کرديم که حملات سايبري توسط يک مجموعه فردي و هکري صورت نمي گيرد و به شکل سازمان يافته و از طرف کشورها انجام مي شود که بايد با آن مقابله شود.
رئيس سازمان فناوري اطلاعات ايران با اشاره به نشست خود با دبير کل اتحاديه جهاني مخابرات که مربوط به اقدام اخير گوگل در زمينه حذف نام خليج فارس از نقشه اين سرويس دهنده بود گفت: از آنجايي که گوگل يک شرکت خصوصي است مهمترين عکس العمل جامعه ايراني آن است که مردم کمتر از اين موتور جستجوگر استفاده کنند؛ براين اساس کميته اي در وزارت امور خارجه براي پيگيري اين موضوع تشکيل شده که نماينده سازمان فناوري اطلاعات ايران نيز در آن حضور دارد.
معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات به تاثيرات جانبي حضور ايران در اجلاسهاي جهاني اشاره و تصريح کرد که يکي از مشکلات ما اين است که ايران در رتبه بندي هاي جهاني، به دليل منتقل نشدن اطلاعات از جايگاه بالايي برخوردار نمي شود که در اين اجلاس هماهنگي لازم انجام شد تا اطلاعات را جمع آوري و به مجامع جهاني منتقل کنيم تا کشورمان جايگاه واقعي را در رتبه بندي هاي جهاني کسب کند.
حکيم جوادي اين موضوع را مربوط به تبليغاتي دانست که عليه کشور ما مي شود و گفت: برداشت هاي نادرستي از کشورمان وجود دارد که حضور در اين گونه اجلاس ها، ذهنيت ها را عوض مي کند.
وي در اين نشست همچنين از افتتاح اداره کل سازمان فناوري اطلاعات قزوين خبر داد و گفت: امروز اين اداره کل گشايش مي يابد؛ تاکنون نيز هشت اداره کل سازمان فناوري اطلاعات در کشور افتتاح شده و طي 2 ماه آينده همه ادارات کل در سراسر استانهاي کشور راه اندازي خواهند شد تا موضوع راه اندازي ديتاسنترهاي استاني را از طريق اين ادارات کل دنبال کنيم.
به گزارش مهر، ايران در اجلاس جامعه اطلاعاتي جايزه خط عمل - C11 - که مربوط به همکاريهاي منطقه اي و بينالمللي بود را دريافت کرد.